Deprem ve Yangın Tatbikatı

28.02.2020 679

Okulumuz sivil savunma kulübü 'Sivil Savunma Günü' kapsamında okulumuz öğretmenleri Barış Savaş ve Ömer Şahinoğlu rehberliğinde yangın ve deprem tatbikatı düzenledi. Öğrencilerin doğal afetlere karşı daha serinkanlı ve daha planlı davranmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte. Öğrencilerimiz ikaz alarmlarını duyduktan sonra başarılı ve ivedi bir şekilde okulumuzu tahliye ettiler. Daha sonra Şabanözü İtfaiyesi okulumuz bahçesinde yakılan ateşi söndürdü, itfaiye aracı ve ilçemizin itfaiyecileri öğrencilerimizin hayranlıklarını kazandığı görüldü. Daha sonra okulumuz öğretmenlerinden Özgür Yapıcı doğal afetler ve sivil savunmanın önemi konusunda konuşma yaptı. Tatbikatın en son bölümünde okul kooperatif kulübümüz ve ilçemizde bulunan Emek Pastanesi'nin öğrencilere ücretsiz temin ettiği su ve kumanyalar dağıtıldı. Katkılarından ötürü Şabanözü İtfaiyesine, Emek Pastanesine ve okul kooperatif kulübüne teşekkürlerimizi sunarız.